Historien

Anvik Gård AS finner du i det vakre Brunlanes noen kilometer utenfor Stavern. Det milde, snille klimaet med høyt antall soldager har i generasjoner fått nordmenn til å trekke hit på ferie. På 60 tallet vokste campingturismen og hytteutbyggingen, og Larvik er i dag landets største campingkommune. Med den korte avstanden fra landets tettest befolkede områder er veien rask for mange til ferieparadiset. I gangavstad fra gården finner vi 3500 – 4000 ferieenheter.

Vi driver ikke camping som nabogårdene, men har i snart 20 år vært et hyggelig tilbud for alle i nærområdet. Det hele startet i 1995 med den lille gårdsbutikken som dengang solgte grønnsaker og brukskunst. Svigermor syntes folk måtte få litt kaffe og vafler når de kom til gards og serverte gjestene ute på tunet. Et par sommere senere ble det uteservering med øl og pizza og folk syntes det var moro å følge med på gårdsaktivitene på tunet. En periode satset vi stort på konserter med kjent artister tre av «gitakameratene» har vært her, Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel. Halvdan Sivertsen og Odd Børresen for å nevne noen. Så kom noen dårlige sommeren og det meste regnet bort. Da ga vi oss med det,- «been there, done that» som man sier.

I dag er produserer vi ikke stort mer enn det vi har i vår lille kjøkkenhage og andre i nabolaget har overtatt salg av grønnsaker. Men MAT + GÅRD = SANT her hos oss fremdeles. Gjennom sommersesongen har vi åpen restaurant, bar og uteservering. Vi frister med «Nesets» beste pizza og deilige grillretter med kjøtt fra slakter Abrahamsen, Vestolds eneste slakter, og salatgrønnsaker fra Vestfolds næringsrike jord.

Vår lille gårdsbutikk byr ikke lenger på egenproduserte grønnsaker og brukskunst, men du finner masse spennende her. Noen fine sommerplagg til damene, lys og servietter og andre interiørprodukter som løfter «bordets gleder». For mat finner du her, fra Italia, Danmark, Sverige og mer og mer norsk. Vi er ganske vanlige «hverdagsgourmeter», ingen mesterkokker, og har skjønt at pasta ikke bare er pasta, at oliveolje ikke bare er olivenolje. De virkelig gode smakene må du kanskje lete litt etter, men når du finner dem om har de gode varene som utgangsspunkt for «kokkeleringen»,- da blir det rett og slett GOURMET TIL HVERDAGS 🙂

Så må vi nevne arrangementet «Jentene på Kyststien» som i 2015 feirer 10 år. Den første gangen, i 2008, var tanken å fylle den lille butikken med jenter tidlig i juni før sesongen var ordentlig i gang. Og for oss da var 247 deltagere mange! da vi året etter satt stopp for påmelding ved 1100 en uke før arrangementet, begynte vi kanskje å forstå at dette ville folk ha. Det traff rett og slett «innertier» og i fjor fant over 2300 jenter veien hit via den vakre Kyststien!